Nie jest to najlepszy pomysl. Dobre maslo orzechowe jest dosc drogie, zrobione z orzechow lasowych, nie zawiera utwardzanego oleju roslinnego (izomery trans) i bardzo mala ilosc weglowodanow. Nawet jezeli kupisz takie maslo to taki posilek nie bedzie dobry, brakuje ciagle zrodla bialka, warzyw.
jak masz temat to pisz w nim, a dieta kiepska, w pierwszych dwóch posiłkach praktycznie brak białka - roślinnego nie wliczaj, po co Ci tyle węgli w drugim śniadaniu? masło... mięso smażysz z panierka - gotuj lub piecz. po treningu wywal tłuszcz. omege 3 dodawaj i daj inne źródła tłuszczu, a nie tylko orzechy.
Zmniejszyłbym ryż do 100g przez co będziesz miał mniej białka roslinnego i dasz sobie wiecej mięsa bo 100g piersi czy ryby to nie ma do czego się nawet zabierać, a jak węgli brakuje to dodać źródła węgli bezbiałkowe jak np owoce
czas na wiekszy wysilek a co z tym idzie lepsze osiagi tutaj sie mylisz jak dla mnie trening kazdej partii raz w tyg wystarczy a jesli chcesz trenowac kilka razy w tyg rozne partie to polecam HST-FBW co do diety nie mam zbytnio czasu przejrzec bo jestem w szkole teraz ale zrazaja mnie te banany na noc... w 3 posilku brak zrodla bialka (troche [...]
[...] że na ten temat nie ma sensu dyskutować. Osoby, które eliminują mięso, czy ogólnie produkty pochodzenia zwierzęcego raczej zdają sobie sprawę z tego, że opieranie diety o źródła białka pochodzenia roślinnego nie ułatwia kształtowania sylwetki i wiedzą jaka droga ich czeka. Gorzej jeżeli ktoś nie zdaje sobie z tego sprawy, ale to już [...]
[...] że na ten temat nie ma sensu dyskutować. Osoby, które eliminują mięso, czy ogólnie produkty pochodzenia zwierzęcego raczej zdają sobie sprawę z tego, że opieranie diety o źródła białka pochodzenia roślinnego nie ułatwia kształtowania sylwetki i wiedzą jaka droga ich czeka. Gorzej jeżeli ktoś nie zdaje sobie z tego sprawy, ale to już [...]
[...] białkiem zwierzęcym, a następnie albo ryż i kurczak , albo twaróg półtłusty z orzechami i ew niewielką ilością węgli gdzie to właśnie ryż jest źródłem białka roślinnego, a przecież wcześniej była wzmianka o nie łączeniu ich. Także widzisz :-) Ale to nic, bo prawda jest taka, że można łączyć oba źródła. Nie ma żadnych przeciwwskazań, co do tego.
[...] części normy. W przypadku ujemnego bilnasu kalorycznego zaleca się zwiększenie podaży protein w diecie do 1.8 -2.7 gram białka na kilogram masy ciała, a według innego źródła nawet do 2.3-3.1 gram na kilogram masy ciała. Wiąże się to z lepszą kontrolą łaknienia w trakcie redukcji. Warto jednak mieć na uwadze, że zalecenia dotyczą diety [...]
[...] górnej części normy. W przypadku ujemnego bilnasu kalorycznego zaleca się zwiększenie podaży protein w diecie do 1.8 -2.7 gram białka na kilogram masy ciała, a według innego źródła nawet do 2.3-3.1 gram na kilogram masy ciała. Wiąże się to z lepszą kontrolą łaknienia w trakcie redukcji. Warto jednak mieć na uwadze, że zalecenia dotyczą diety [...]
Bez sensu dla mnie. Jak jesz makrele, pomidora, salate i...bialka jajek? Co to za potrawa? Poza tym jajka zdaje sie z pl podrozaly. To juz kup watrobke, serca i wyjda Ci podobne parametry (wiecej tluszczy ale i zelaza...etc...no i watrobka jest dobra) No i Domer Ci napisze, ze maja mnsotwo alergenow...maja. Ale ja jem. Nie jestem entuzjasta [...]
Również jestem zdania, że wliczać powinniśmy wszystkie źródła białek w naszej diecie. Najłatwiej będzie wrzucić wszystko w dziennik żywieniowy potreningu.pl i sam wszystko podliczy. Mało sensowne byłoby odliczanie jeszcze od tego białka pochodzenia roślinnego. Można ewentualnie nie wliczać warzyw i białka w nich obecnego. Nie widzę jednak powodu, [...]
[...] 2 sposoby. Albo możesz zamienić pierś z kuraka(jeżeli ją jesz) na mięso o mniejszej zawartości białko, albo w niektóre dni wyłączać mięso z jadłospisu i użyć np roślinnego źródła pełnowartościowego białka(quinoa, amarantus)i za jednym zamachem i białko i ww zapewnione Dodawać tłuszczy w sensie nie wiesz z czego? Łatwo można je dostarczyć np z [...]
heheheh pewnie ta druga opcja ale jesli jednak nie to koniu - jakie masz to minimum bialka? nie ma zadnych podstaw do jedzenia blisko 3 ba jedzenie pomiedzy 2 a 2,5g/kgmc (w zaleznosci jaki rodzaj bialka sie wybiera) przyniesie takie same efekty jak piszesz bialko zwirzece,pewne zrodla,dobra jakosc - to blizej 2 niz 2,5 jesli wiecej roslinnego - [...]
i jako uzupełnienie Składniki mineralne W organizmie człowieka występuje około 60 pierwiastków w postaci wielu różnych związków chemicznych. Stanowią one około 4% masy ciała dorosłego człowieka. Biorąc pod uwagę zawartość w organizmie człowieka oraz dzienne zapotrzebowanie składniki mineralne dzielą się na: makroelementy (dzienne zapotrzebowanie [...]
[...] waha się w bardzo szerokich granicach, w zależności od gatunku, części tuszy i rodzaju produktu. Produkty mięsne o dużej zawartości tłuszczu, najbardziej skoncentrowanego źródła energii (9 kcal/g) będą charakteryzować się dużą gęstością energetyczną, np. boczek (1676-2179 kJ/100 g, tj. 400-500 kcal/100 g). Mięso i produkty mięsne o małej [...]
BIAŁKO: Z niego wlasnie budowane sa miesnie. Sklada sie one z 22 amonokwasow, endogennych (organizm sam potrafi je zsyntezowac ) oraz egzogennych ( ktore musza byc dostarczane z zewnatrz, tzw. BCAA ). Bialko potrzebne jest do przebudowy tkanki miesniowej uszkodzonej podczas treningu. Najlepiej spozywac bialka, ktorych sklad aminokwasow jest [...]
[...] bardziej niż ktokolwiek inny pilnie kontrolować jakość i prawidłowy rozkład posiłków w ciągu dnia, a także przestrzegać ścisłych ograniczeń ilościowych. Różnorodne źródła białek W porównaniu z białkami zwierzęcymi białkom roślinnym często brakuje jednego lub wielu aminokwasów o zasadniczym znaczeniu. Wyjaśnia to z dietetycznego punktu [...]
[...] to akurat nie każdemu wydaje się oczywiste i nie wszyscy są świadomi roli własnej uryny. Podajesz za przykład lud Hunza, więc może powiesz co konkretnie o nich wiesz. Moje źródła to dziennikarka Renee Taylor, jakieś opracowania bodajże naukowca ze Szwecji, który przeprowadzał tam eksperymenty. Imienia i nazwiska nie pamiętam, bo w końcu był ze [...]
[...] do spalania tłuszczów. Tłuszcze mogą być spalane tylko w obecności węglowodanów, nigdy odwrotnie. Inaczej mówiąc, tłuszcze spalają się w ogniu węglowodanów. Zalecane źródła węglowodanów: * Zboża – pod postacią różnego rodzaju mieszanek płatków, musli, otręby, płatki owsiane, itp. * Chleb – pełnoziarnisty, [...]
[...] (ogólne osłabienie jest pierwszym tego objawem), stąd przy chęci znacznego zwiększenia dawki dziennej witaminy B1 należy skonsultować się z lekarzem. Wit. B2 Najbogatszymi źródłami wit. B2 są mleko i produkty mleczne, kasze gruboziarniste, ciemne pieczywo, chude mięso, wątroba. Ryboflawina wchodzi w skład enzymatycznie czynnych związków zwanych [...]